Mozartkulor

 
 
Kvällens julgodis bak, lite mozartkulor! 
 
Ingredienser:
 
Nougat
Mandelmassa/Marsipan
Mörk choklad
Hassselnötter rostas och hackas för garnering
 
Skär nougaten i mindre bitar, tryck ut mandelmassan till en lagom storlek som går runt nougaten. Lägg nougaten i mandelmassan som du sen viker ihop och rullar till en boll. Smält sedan chokladen och ställ bollarna i frysen så att de håller i hop bättre och inte grynar sig i chokladen vid doppningen.
Doppa alla bollar var för sig i chokladen och stö på lite hackade hasselnötter. Tänk på att chokladen stelnar fort när bollarna varit i frysen så det måste gå fort med garneringen och vipps så är alla klara, men man måste ju vänta tills jul för att få smaka!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Follow on Bloglovin