Mozartkulor
Kvällens julgodis bak, lite mozartkulor!
Ingredienser:
Nougat
Mandelmassa/Marsipan
Mörk choklad
Hassselnötter rostas och hackas för garnering
Skär nougaten i mindre bitar, tryck ut mandelmassan till en lagom storlek som går runt nougaten. Lägg nougaten i mandelmassan som du sen viker ihop och rullar till en boll. Smält sedan chokladen och ställ bollarna i frysen så att de håller i hop bättre och inte grynar sig i chokladen vid doppningen.
Doppa alla bollar var för sig i chokladen och stö på lite hackade hasselnötter. Tänk på att chokladen stelnar fort när bollarna varit i frysen så det måste gå fort med garneringen och vipps så är alla klara, men man måste ju vänta tills jul för att få smaka!
Doppa alla bollar var för sig i chokladen och stö på lite hackade hasselnötter. Tänk på att chokladen stelnar fort när bollarna varit i frysen så det måste gå fort med garneringen och vipps så är alla klara, men man måste ju vänta tills jul för att få smaka!
Kommentarer
Trackback