Vinter träd

 

Ögonblicks foto...

Kikar runt på internet på massa bilder, främst tumblr. Finns så otroligt vackra ögonblicksbilder med så mycket känsla i dem. Tänk om man kunde fota så, övning övning övning! Skulle verkligen vilja bli en duktig fotograf men det gäller ju att ha tid att sätta sig in i kameran, hur den fungerar och vad man ska använda för inställningar, hur och när. Har fått några fotoböcker av sambon men har tyvärr inte riktigt hunnit sätta mig och läsa i dem, har bara hunnit snabbläsa och kika i dem. Men en dag ska det allt bli av, lite mycket med plugg just nu bara..
 
Ett smakprov från tumblr:
 

Förväntansfull

Känner mig förväntansfull och hoppfull.
Snart får vi komma in till Göteborg, väntar bara på att få besked om datum vilket kan dröja lite. Men nu är det inom två månader. En månad har gått sen vi fick bekräftelsen om att vi ska få komma in inom tre månader. Vilket nu känns ganska nära men ändå så avlägset, speciellt eftersom vi precis var nere i en känslo svacka när mensen återigen dök upp, alltid lika jobbigt.
Men nu har vi fått upp hoppet igen! Vi har firat fem år ihop och haft en jätte bra helg.
 

5 år

I dag har jag och min älskling varit tillsammans i 5år.
(Bild från våran första sommar ihop.)
 
I love you.
You make me happy.
You make me laugh.
You comforts me when I'm sad.
You're smart.
You'r different.
You're a litle crazy, and awkward,
and your smile alone can make my day.
 
 
IT DOESN'T MATTER HOW LONG IT TAKES TO THE GOAL AS LONG AS WE DO IT TOGATHER...

Vår i vas...

Jag har tagit in våren i en vas. Grenarna kommer från en vissnande bukett där jag tog till vara på de grenarna som började slå ut och nu blommar de så fint i min lilla vas. Det känns vårigt & härligt, men idag har det varit 16 minus och jag passade på att ta en promenad med kameran för att fota i det frostiga vintervädret.
 
Njuter av våren inne & vintern ute, kan det bli bättre?
 


Massa inspiration

Har upptäckt och börjat med tumblr och pinterest. Riktigt inspirerande, man kan hitta så otroligt vackra bilder. Rekomenderar verkligen att gå in och kika på sidorna. 
Länkarna till mina sidor ligger även under kategorin inspiration.
 
 
 

Tågresa & kursavslut

 
Idag har jag varit i Göteborg och avslutat en kurs och därmed även avslutat min skolgång på universitetet. Det blev en helt okej dag lite diskussioner om samverkan mellan skola-arbetsliv, och lite föreläsningar i samma anda. Ganska intressant att få lite input på hur branschfolket tänker angående samverkan, så som de ser det och målar upp att det går till och deras syn på det kan jag tyvärr inte se ute på mindre arbetsplatser, men ett bra mål att sträva efter.

struktur, struktur, struktur!

Jag verkligen avskyr när det inte finns någon struktur! Högskolan är så rörig och så dåligt upplagd. Man kan ju tycka att det borde finnas en ordentlig struktur när man pluggar på distans, men ICKE.
Försöker fixa så mycket som möjligt själv, tänk att lärarna inte ens verkar ha koll på litteratturen och dess innehåll, välj själv det ni tycker kan vara intressant att läsa, jo självklart kan man de. Men om det knappt finns nån uppgift att gå efter hur ska man då välja i alla dessa böcker vad som kan vara relevant, man får gissa sig fram till vad man tror man kan ha nytta utav.
SKÄRPNING!
 
Jaja jag ska väl ta igenom mig den här utbildningen med godkänt på ett eller annat sätt. Men jag ångrar mig nästan att jag bytte skola men vad ska man göra när man vill plugga på heltid och man inte får det på den instutionen man först valde.
 

Första skoldagen

Känns som att det kommer bli en "soft" utbildning mot vad jag har gått i Göteborg. Känns väldigt annorlunda men det kommer nog gå fin fint. Har till och med hittat en extra kurs som jag funderar på att ansöka till till hösten Kreativitet och Vetenskap som är en kurs i Filosofi. Verkar både spännande och rolig!
 

I morgon börjar allvaret.

I morgon är det dags för första skoldagen, NERVÖS! Egentligen så är det ju inga konstigheter mot förut förutom en ny skola och en ny klass, annars fortsätter studierna på distans fast på heltid nu. Men jag är ju så dålig på att hitta och det är nog det jag är nervösast för och att man inte känner någon.
Men det ska bli kul och väldigt skönt att man kan fokusera helt på studierna i stället för att pendla mellan jobb och studier hela tiden. 
 

Söta lilla dendrobium

 
Min dendrobium har blommat över ännu en gång. Den är så söt och nett när den blommar.
Ställde ut den förra våren på balkongen där den sen stod hela sommaren sen när den fick ett nytt skott och en stängel fick den komma in. Dendrobium är en orkideé som älskar att få lite temperaturväxlingar annars blommar den inte om, och de älskar ju även att få lite regnvatten på sig då vårat driksvatten har för mycket kalk i sig mot vad den gillar.
Visste ni förresten att Orkideér växer i träd i sin naturliga miljö?
 

Rosor, tulpaner & brudslöja.

 
Idag var sista arbetsdagen på jobbet för ett tag i alla fall, fick en lycka till bukett och en riktigt vårig sådan.
Buketten var i ett rede av grenar fylld med tulpaner, brudslöja och några rosor som nu fint pryder köksbordet.
 
 
 
 

Sista arbetsdagen!

I morrn är det sista arbetsdagen och med det följer heltidsstudier i ett år framöver sen är jag färdig yrkeslärare. 
De närmsta dagarna kommer jag sitta och skriva hemtenta och förbereda mig inför övergången till Skövde högskola, som innebär att läsa lite litteratur. Härligt med helg... ne klaga ska man inte, tycker det är riktigt kul att plugga och man lär sig så mycket intressanta saker hela tiden men visst kan det va jobbigt ibland.
 

Bröllop

Tänk vad många brudbuketter det finns och så oändligt mycket blommor man kan välja mellan. Olika sorter, nyanser, storlekar, fyllda och enkla blommor, skira, transparanta och tunna till mer kompakta, opaka blommor. Trots all variation som finns vet jag precis hur min brudbukett ska se ut, frågan är bara kommer man att ändra sig? Som florist går ju smaken efter säsong där man alltid har nya favoriter varje årstid. 
 
Drömma kan man ju alltid!

Blomsterdesigner

Vilket inspirerande jobb det måste vara att vara en blomsterdesigner! Tänk att få jobba med stora event som modevisningar, bröllop och göra fina blomsterarbeten i form av hattar, kläder, accessoarer och mycket mer.
Det skulle verkligen vara en DRÖM att jobba så! Att få möjlighet att jobba så fritt i floristyrket, men det är mycket jobb innan man ens skulle kunna jobba som blomsterdesigner. Det krävs ett stort engagemang och man måste skapa ett "namn" vara väldigt kreativ och brinna för sitt yrke.
 
Men visst är blommor helt underbara, varje blomma är verkligen unik!
 
(Ett repotage ur fiori magasin nr. 4 2013.)
 

Ny design!

 
 
 
Nu när det blev nytt år kände jag för an ny design, den blev lite somrig nu i vintern men vad gör det när snart våren är på väg.
 
Längtar redan till när träden börjar knoppa sig och lite vårblommor dyker upp.
 




Follow on Bloglovin