Hoppas att de inte ringer!

Igår var det äggplock, det blev 12 ägg totalt som de fick ut av 15 äggblåsor. Måste säga att det var en väldigt häftig upplevelse att se hur de gick in i äggstockarna och sög ut vätskan ur äggblåserna. Det var en gulaktig vätska som kom ut ur äggblåsorna samt att det var ganska mycket i varje vilket antagligen gav svaret på min "mensvärk" jag haft under behandlingen, blir ju lite tungt i äggstockarna.
 
Äggplocket gick väldigt smärtfritt, det började med att man fick en liten dos morfin. När man blev "dimmig" i huvudet tvättades och gjordes det rent där inne samt att de satte lokalbedövning. Sen satte de i gång och tömde ett efter ett, och vätskorna från blåsorna skickades till nästa person som letade upp äggen. Fick dock en blödning där inne när de höll på, antagligen träffade de en nerv som de sedan stoppade när alla blåsor var tömda. Plocket gick för övrigt fort och smidigt.
Efter plocket kom värken i magen men den fösvann ganska fort ändå, känns dock lite obekvämt att sätta sig på hårda underlag då det hugger till lite i de nedre regionerna på något sätt. Men nu känns det väldit bra! Christian var med under hela ingreppet och har beättat sin syn för mig om hur det gick till/såg ut då vi var i lite olika positioner och tittade på lite olika saker. Själv hade jag mest koll på och tittade på ultraljudet och själva plocket medan christian fick en bredare syn på det hela.
Nu är det annars bara att vänta och se hur de förhoppningsvis befruktade äggen beter sig i odlingen. Det förekommer att inga ägg befruktas eller delar sig och då blir det ingen embryo återföring på onsdag. Så nu hoppas vi på att de inte ringer för då är det dåliga nyheter de kommer med. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Follow on Bloglovin