Julgodis - kola

 
Varje år så ringer min käre sambo sin mamma för detta receptet och så har det nog varit de senaste 4 åren! Att vi aldrig lyckas spara eller hitta receptet så jag tänkte att jag lika gärna jan dela med mig av receptet för då har vi ju det här i alla fall där det är lätt att hitta, förhoppningsvis!
 
Ingredienser:
275g smör
4 dl socker
1,2 dl sirap
0,4 dl kakao
1,2 dl mjöl
 
Smält smöret och rör i de andra ingredienserna och låt koka i 7-10min ju längre koktid desto hårdare kola. Häll upp kolan på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna för att sedan skära i lämpliga storlekar.
 
 
 

Kelgrisen

 
Man vet när man grejar med mobilen för mycket eller för länge när ens lille kisse putter bort den gång efter gång ända tills man lägger ifrån sig den så att han kan få full uppmärksamhet och kel. 
...Och när han verkligen är kelsugen så gosar han ordentligt, han verkligen visar vart han vill bli kliad och klappad,spinner för fullt, pussar (tvättar) i ansiktet, nafsar och tassar för att visa sin kärlek. Det är verkligen mysigt och blir en skön avkoppling. Men nu måste jag nog leka lite med honom om jag ska få sova i natt... Jag blev förresten väldigt stolt och glad över vår lille igår, jag fick sova HELA natten, det är första gången på tre veckor. Han brukar alltid vilja leka mitt på natten med oss och jag vaknar ju ganska lätt så det är ingen bra kombo om man vill kunna sova, sambon har det lättare han sover som en stock!
Som ni ser på bilden så har han också världens sötaste och goaste sovstilar... tänkte för övrigt göra ett eget halsband till honom om jag får lite tid över, vi tänkte nämligen att han skulle få ha fluga i jul då han inte var så jätte förtjust i att ha tomteluva...konstigt! 
 

Mozartkulor

 
 
Kvällens julgodis bak, lite mozartkulor! 
 
Ingredienser:
 
Nougat
Mandelmassa/Marsipan
Mörk choklad
Hassselnötter rostas och hackas för garnering
 
Skär nougaten i mindre bitar, tryck ut mandelmassan till en lagom storlek som går runt nougaten. Lägg nougaten i mandelmassan som du sen viker ihop och rullar till en boll. Smält sedan chokladen och ställ bollarna i frysen så att de håller i hop bättre och inte grynar sig i chokladen vid doppningen.
Doppa alla bollar var för sig i chokladen och stö på lite hackade hasselnötter. Tänk på att chokladen stelnar fort när bollarna varit i frysen så det måste gå fort med garneringen och vipps så är alla klara, men man måste ju vänta tills jul för att få smaka!
 

Sötaste lilla kissen

 
 
 
 
 
 

Lilla familjen

 
Vi fotade vår lilla familj idag då det ska bli en julklappsbild, hade ju egentligen en bild sen innan men kände att jag ville ha en lugnare bakgrund då det ska bli ett form av collage till Christians morföräldrar med händelser från året som gått/går, där första kortet vi tog blev så suddigt (glömde blixten) så vi fick ta om och självklart sov Gramse då som ni ser men det blev fint ändå!
 




Follow on Bloglovin