Härliga helg

Veckan har gått och det är helg vilket betyder sovmorgon! Efter att ha gått upp runt fyra på mornarna vaknade jag strax efter sju HÄRLIGT, skönt att sova ut.
Dagen består tyvärr av städning och en massa diskning. Diskmaskinen har lagt av för tillfället, stannar i samma program eller stadie hela tiden och har börjat läcka vatten vi tror att det är stopp i något rör... så nu står disken i travar på diskbänken. Jag drar mig verkligen för att börja och sambon sitter på en fem timmars tenta så jag har ingen att ta hjälp av. 
Men imornn kommer min systers underbara barn, vi ska vara barnvakt så att de kan renovera badrummet i fred. Vi får se vad vi hittar på med dem. Längtar efter dem! Men kommer säkert va helt slut när de ska åka hem igen efter att ha busat och lekt en hel dag. 

Tiden tickar på...

Tiden bara försvinner just nu, har fullt upp med pluggandet och nu har praktiken också börjat. Nu går det verkligen i ett! 
Hade min första lektion idag på skolan, spännande! Det gick riktigt bra men det var nervöst. Det jag själv kände som kunde ha gjorts bättre höll även min handledare med om, vilket betyder att jag har ganska bra koll själv på mina förbättringspunkter och sidor. Vilket känns väldigt positivt och bra men känns ändå som att det kommer ta ett litet tag innan man kommer in i den nya yrkesrollen och hittar sin identitet i den.
Det gäller ju inte bara att veta hur man bör göra teoretiskt man måste ju även kunna utföra det praktiskt. Det är det yrkeskompetens handlar om tillsammans med de otroligt viktiga didaktiska grundfrågorna: Vad, Hur och Varför?
Nu är det dags att krypa till sängs igen för kl 04:00 är det dags att stiga upp och åka in sista dagen till praktiken innan helgen.

Gregor Lersch

Om jag skulle välja en förebild inom florist och blomsterdesign branschen så skulle det nog vara Gregor Lersch, han gör sådana fantastiska arbeten. Första anblicken i hans böcker på gymnasiet blev jag så inspirerad, helt fantastiskt hur mycket kreativitet en människa har. Han jobbar så naturligt och konstnärligt. Kolla gärna in hans facebook sida. 
 
Här kommer några bilder från Gregor Lersch hämtat från facebook.
 
 
 

Mellan hopp och förtvivlan

Var ute och läste på villhabarn.se en sida för ofrivilligt barnlösa och blev väldigt sugen på att läsa denna boken, tycker det ger sånt stöd att höra och läsa andras berättelser. Det ger ett hopp som kan vara svårt att hitta ibland.

Kanske sista riktiga försöket...

Nu är det bara en månad kvar tills våran kallelse ska ha kommit, sen får vi se vad som händer, vad första mötet ger, och när behandlingen sen kommer igång. Men tills dess har jag och Christian bestämt att vi ska försöka med hjälp av ägglossningstest, vi har ju testat förut men det var länge sen nu och nu när cystan även är borta kanske vi kan ha turen med oss. Mensen är snart slut så det närmar sig att börja testa.
Christian masserade även min mage när jag hade som värst mensverk, han hade läst på lite hur man kunde lindra mensvärk eftersom man helst ska undvika värktabletter när man försöker få barn. Mensvärken bara försvann, bästa massagen jag nånsin fått tror jag, vilken lättnad det var.




Follow on Bloglovin