Fjärilar och ett embryo i magen

Blickarna och de leenden vi gav till varandra när det lilla lilla embryot satts in i min livmoder är oslagbara, lycka, kärlek och hopp. Det är faktiskt helt ofattbart att efter tre år av försök så vet vi att det faktikt finns nått i "magen" nu som förhoppningsvis fäster sig fast och utvecklas till en liten bebis. Vi är förväntansfulla och hoppfulla på att det ska gå vägen och massa fjärilar i magen finns det och om två veckor vet vi om jag faktiskt är gravid eller inte. 
Hoppas tiden går fort för vi vill ju veta nu!!!
 
Av alla 15 äggblåsor jag hade var det ägg i 12 av dem men ett av dem var bara ett skal alltså inte mogen än. Så kvar var 11 ägg där två blev befruktade och fortsatte att utvecklas. Ett av dem fick vi tillbaka som förhoppningsvis "gror" i mig just nu och det andra är i frysen.

Hoppas att de inte ringer!

Igår var det äggplock, det blev 12 ägg totalt som de fick ut av 15 äggblåsor. Måste säga att det var en väldigt häftig upplevelse att se hur de gick in i äggstockarna och sög ut vätskan ur äggblåserna. Det var en gulaktig vätska som kom ut ur äggblåsorna samt att det var ganska mycket i varje vilket antagligen gav svaret på min "mensvärk" jag haft under behandlingen, blir ju lite tungt i äggstockarna.
 
Äggplocket gick väldigt smärtfritt, det började med att man fick en liten dos morfin. När man blev "dimmig" i huvudet tvättades och gjordes det rent där inne samt att de satte lokalbedövning. Sen satte de i gång och tömde ett efter ett, och vätskorna från blåsorna skickades till nästa person som letade upp äggen. Fick dock en blödning där inne när de höll på, antagligen träffade de en nerv som de sedan stoppade när alla blåsor var tömda. Plocket gick för övrigt fort och smidigt.
Efter plocket kom värken i magen men den fösvann ganska fort ändå, känns dock lite obekvämt att sätta sig på hårda underlag då det hugger till lite i de nedre regionerna på något sätt. Men nu känns det väldit bra! Christian var med under hela ingreppet och har beättat sin syn för mig om hur det gick till/såg ut då vi var i lite olika positioner och tittade på lite olika saker. Själv hade jag mest koll på och tittade på ultraljudet och själva plocket medan christian fick en bredare syn på det hela.
Nu är det annars bara att vänta och se hur de förhoppningsvis befruktade äggen beter sig i odlingen. Det förekommer att inga ägg befruktas eller delar sig och då blir det ingen embryo återföring på onsdag. Så nu hoppas vi på att de inte ringer för då är det dåliga nyheter de kommer med. 
 
 
 
 
 
 

Nervös

I morgon är det dags för äggplock och om ca 12 timmar är det klart och jag känner mig nervös och förväntansfull. Det är nu det gäller, att få fina ägg och bra spermier som gör fina embryon för annars blir det ingen insättning på onsdag. Hoppas hoppas hoppas! 

Tänk om vi får tillbaka ett embryo, det betyder att jag kommer att vara gravid för första gången! I alla fall till motsatsen är bevisad ( negativt gravtest, mens) eller så blir det positivt gravtest och så småningom en liten bebis.
 
 
Äggplocket går för övrigt till genom VUL med nål/spruta där läkaren går in i äggstockarna och suger ut äggen som finns i äggblåsorna. Äggblåsorna som jag nu under behandligen fått att växa och mogna under hormonstimulering. Äggen som plockas injiceras med utvalda och tvättade spermier som förs in i äggen med en nål/spruta. De befruktade äggen får sen växa/dela sig i ett "värmeskåp" som liknar miljön och värmen i en livmoder.
Ganska häftigt faktiskt!!

Sista sprutorna

I kväll tar jag dessa två sista sprutorna för denna behandlingen. För i morgon tar jag en spruta för slutmognaden av äggen inför äggplocket. Sen blir det bara vagiatorer efter plock och insättning av ett befruktat ägg. För förhoppningsvis blir det så, att jag får tillbaka ett befruktat ägg.
Så nu är det bara att hålla tummarna!!


Sötaste lilla begonian

Nya möjligheter att blogga med söta bilder från instagram genom nya mobilen! 


Sex äggblåsor

På väg hem från Göteborg med läkar- och barnmorskebesök. Det var VUL och genomgång inför äggplocket som blir på måndag!
Allt såg bra ut och det var sex st äggblåsor som hade växt till sig fint samt att några till var på gång. Sen om allt fungerar och ser bra ut sätter de in ett befruktat ägg på onsdag. Tänk jag kommer faktiskt att vara gravid då, hoppas att det sätter sig sen också!! Annars blir det nya försök.


Liten uppdatering

Min mage är blå av alla stick... ne nu överdriver jag ganska mycket! Men lite små blåmärken har man efter alla nålar, men nu är ca hälften av alla sprutor gjorda. Det har gått bra hittills, inga större förändringar eller humörsvängningar bara lite klassisk mensverk.
 
I morgon blir det sahlgrenska för att se hur äggblåsorna har växt till sig och om de har växt vilket vi hoppas på. Sen får man se om de vill ha ytterligare någon kontroll eller ändra dos nu under behandlingen samt se om vi ska boka in en dag fär äggplocket.
Det känns spännande där man också är lite förväntansfull, man vill ju att allt ska se bra ut.

Första sprutan

Första sprutan är tagen och fy vad läskigt det var! Jag var helt skakig på handen, men det gick! Det var ett litet stick i början sen åkte nålen snällt in och det var dags att ta den lilla dosen. Sen vart det helt plötsligt klart, första är tagen så nu kommer det förhoppningsvis inte vara lika läskigt framöver. 

Vågar man hoppas??

Efter att ha varit på sahlgrenska och fått tid för behandlingen så har vi väntat och väntat på att mensen ska sätta i gång och självklart blev mensen sen. Men nu äntligen är den igång och i morgon kväll är det dags för första sprutan. Så SPÄNNANDE!! 
 
Frågan är om det inte är ödet?
Allt klaffar!! Från att det inte fann någon tid som passade innan sommaren för äggplock tills att det helt plötsligt blev en ledig tid. Jag har varit orolig för att behandlingen skulle störa min praktik och examination i skolan med tanke på att man ska åka in och kontrollera hur äggblåsorna ser ut. Men allt flyter på så otroligt bra. Eftersom mensen blev sen hinner jag bli klar med skolan och kontrollen/ultraljudet ligger dagen efter sista kursexaminationen. Om vi skulle lyckas på första försöket så skulle bebisen komma i januari när jag tagit min lärarexamen.
 
Så frågan är vågar man hoppas?? 
 

En aktionsstudie och två rapporter

Skriva skriva skriva, läsa, anteckna och förbereda, så ser mina närmsta dagar ut! Har en aktionsstudie som ska in på måndag inför opponeringen, och två rapporter till som ska in inom den närmsta tiden och förbereda redovisning för dem. Det är MYCKET nu!!
 
Men bara en vecka kvar på min VFU känns både skönt och tråkigt. Kommer sakna alla goa elever och mina handledare. Men ju närmare slutet på VFU:n jag kommer desto närmare kommer jag mitt sommarlov. Tänkte göra en liten sammanställning av min tid som lärarstudent på skolan sen när allt pluggande har lagt sig lite.
Är ju lite skoltrött också så längtar till "sommarlovet"  med en paus i pluggandet. Tänk att komma hem efter jobbet sen och inte göra nått, att inte känna alla måsten från skolan, längtar. Men till hösten har jag sökt ytterligare en kurs kreativitet och vetenskap, en filosofi kurs. Hoppas att jag kommer in men då kommer det bli ännu mer pluggande i så fall.
 
Dags att fortsätta skriva lite på min studie efter en kaffe paus.




Follow on Bloglovin